Berdien Kookt

uit de traditionele Franse keuken:
de la cuisine Francais traditionnelle:

Of wil je een lunch, tapasbuffet of zo'n gezellige, compleet verzorgde barbecue?


Materialen en begeleiding bij jou thuis 
   € 1,50  voor de glazen, servies, bestek én de afwas plus € 25,00 per uur per kok / ober.

"bij ons" .........  kost dat niets

Voor alles geldt indien voorradig, in overleg en beschikbaarheid. 

update: 16-10-2020


Heerlijke (vegetarische) salades voor vanaf 8 personen, inclusief stokbrood.
Alleen op reservering minimaal 2 dagen v.t.v.; combineren mag en is zelfs aan te raden, per salade minimaal 5 personen.
1: Salade Niçoise
ijsbergsla, (tonijn,) haricots verts, ansjovis, ui, tomaat, zwarte olijven, paprika en ei in een kruidige knoflookdressing  
2: Waldorf salade
bleekselderij, walnoot, banaan, ananas, appel en cocktailsaus
3: Mexicain salade
gele rijst, ui, maïs, kidneybeans, paprika en olijven in een pittige dressing
4: Pasta salade
pasta met bieslook, paprika, haricots verts, knoflook, pesto, ui, champignons, kaas, sjalotjes en yoghurtdressing




Prijzen van onderstaande gerechten , bij ons op "le Magnolia"
"bij ons" inclusief bediening en materialen.  

Materialen en begeleiding bij jou thuis kost    € 1,50  voor de glazen, servies, bestek
én de afwas plus € 25,00 per uur per kok of bediening.
* * * * *
frisdrank en Franse biertjes
NL-se, Spaanse en Belgische biertjes
Wijntjes: rood, wit en rosé.
Standaard Malbec (Cahors) uit onze regio.  
Reserveren is belangrijk en wij maken v.t.v. een prijsopgave
Het ligt aan de tijd en aantal personen, maar ook uit welke gerechten je kiest.
Staat je gerecht er niet bij, vraag het ons of wij het kunnen maken.
Je hebt de exclusiviteit van de locatie "bij ons".  
"Bij ons" kun je niet pinnen, dus graag van tevoren op de bank.

* * * * * 
Voor het huren van tafels, stoelen, tafellinnen, parasols, schaduwdoeken, barbecues,
verlichting, servies, bestek, glaswerk, enz.  Klik op Verhuur materialen.

lunches en diners - voorgerechten - tussengerechten - hoofdgerechten - éénpansgerechten - nagerechten - kids

We koken niet voor 2 of 3 personen.
We maken een offerte op maat, dat ligt aan het menu en het aantal personen.

soepen met stokbrood en kruiden- en sinaasappelboter

* pompoensoep (met een drup Ricard)
* uiensoep met gegratineerde kaas
* courgettesoep

* Baskische groentesoep
* bouillabaisse
* mosterdsoep

tussengerechten met stokbrood
* gevulde spinazie- / rucollarol (met spekjes)
* zalmcocktail

* rilette van eend 
* gerookte zalm met mierikswortelsaus

* foie gras de canard 

tussengerechten met stokbrood 
* coquilles st. Jacques met spek en salie
* scampi's in dragonsaus

* foie gras d'oie

lunches & brunches
* salade Niçoise of andere salade
* salade met gerookte eendenborst, geitenkaas en walnoten

* 3 kaassoorten, paté en foie gras

* quiches: blauwe kaas, tomaat, prei, ui
* wrap met rucola, kruidenkaas en chorizo
* omelet met spinazie en tomaat
* vegetarische spring rolls
* asperges, ham, ei en gekookte aardappel (seizoensgebonden)

voor de kids tot 14 jaar
* hamburger met frietjes
* kipfilet met puree en appelmoes of boontjes

* appelpannenkoek (of twee ??)
* pasta met tomaten-gehakt-saus

hoofdgerechten 
vlees
* boeuf Bourguignon – runderstoofvlees met rode wijn 
* coq au vin
 - kip in wijn met groenten gestoofd 
* canard à l’orange
– eendenborst met sinaasappel
* joues de porc à la bière 
- varkenswangetjes in bier
* confit de canard 
- gebakken eendenpoot

* entrecôte / ribeye 
* lamsbout


vis
* zalmfilet (uit de rookpan)

* zalmforel (van de grill)
* mosselen, stokbrood en sausjes (seizoengebonden)

* scampi's van de grill


vegetarisch
* vegetarische groenten stoofpot met rijst en linzen

* portobello gevuld met geitenkaas en groenten

* één van de salades hierboven genoemd


éénpansgerechten 
* boeuf Bourguignonne
* stamppot (keuze)
* jachtschotel
* coq au vin


inclusief aardappel / pasta / rijst 
* gegratineerde aardappelen
* gebakken aardappeltjes met zeezout en rozemarijn
* pomme Sarladaise: aardappeltjes gebakken in eendenvet, met knoflook en peterselie

* risotto
* pasta met of zonder spekjes
* frietjes + mayo

inclusief groente/salade 
* ratatouille 

* bonne femme (gebakken groenten)
* broccoli / bloemkool
* prei in kaassaus
* haricots verts met spekjes
* witlof met ham en/of kaas

* salade met tomaat, komkommer, ei en vinaigrette
* tomatensalade met basilicum en mozzarella
* venkelsalade met sinaasappel 

* witlofsalade met appel, rucola en cranberries

sausjes 
peperroom
stroganoff
kerrie
paddenstoelen
knoflook

ravigotte
blauwe kaas
kruidenboter
sinaasappelboter

aïoli

nagerechten

* appeltaart + geitenkaas
* chocolade bavarois

* caramel ijs met slagroom
* eton mess
* semifreddo
* crème brulée

* kaasplank 3 soorten


Tapas - Mises en Bouche - Montaditos - Amuses - Fingerfood
* als maaltijd 15 - 16 stuks (3 gangen)

* voor de lunch of l'apéritif dinatoire 10 stuks (2 gangen) 
* bij de borrel / apéro 5 - 6 stuks
We maken eerst een offerte op maat, dat ligt aan het aantal tapas.
* Vanaf  100 stuks  € 2,00 per stuk
   vanaf  400 stuks  € 1,80 per stuk
* Geleverd op schalen met de originele tapas plankjes.

   1.   albóndigas con salsa de tomates - gehaktballetjes in tomatensaus (warm)
  2.  gambas e vueltos en jamón - grote garnalen in Serranoham met tomatensalsa 
  3.  gazpacho de tomate y de pepino - koud tomatensoepje + komkommersoepje
  4.  huevo cocido con ajo, perejil y aceitunas - eitje gevuld met knoflook, peterselie en olijven 
  5.  pan con jamón y anchoas - baguette met rauwe ham en ansjovis
  6.  pasta atun e de aceituna con pan - tapenade van tonijn én olijven met baguette
  7.  pasta de tomate seco con pan e sardinas - tapenade van sardientjes én van gedroogde tomaat met baguette
  8.  rollo de jamón, rúcula, semillas y pesto - rolletje rauwe ham, rucola, pitten mix en pesto
  9.  tortilla chorizo - wrap met chorizo, kruidenkaas en ijsbergsla (deze kan ook vegetarisch worden gemaakt)
10.  pan aguacate con pescado ahumado y pan - baguette met avocado, gerookte zalm, koriander en rode pepertjes
 11.  tostado con mayonesa de caballa - knoflooktoast met makreelmayonaise
 12. chips de maíz con aderezo y gratinados con queso - maïs chips met pittige dressing uit de oven met kaas gegratineerd
 13. piernas de pollo - kippenvleugel met tomatensaus (warm)
 14. pasta de tomate adj-seco - tapenade van gedroogde tomaat met baguette
 15. huevo releno de anchoas - half eitje gevuld met ansjovismayonaise
 16. rillettes de canard - eenden rillettes met baguette
 17.  mousse de foie de canard - eendenlevermousse met baguette 
 18. soupe de potiron - pompoensoepje (warm)
 19. camembert de tournesol en pâte feuilletée - camembert in de vorm van een zonnebloem in bladerdeeg (warm
 20. etc. etc. etc.

Barbecue inclusief 3 salades, 3 sausjes en stokbrood
we maken eerst een offerte op maat, dat ligt aan het aantal personen.

1.  met 3 soorten vlees en/of vis
2. met 4 soorten vlees en/of vis
3.  vegetarisch - 3 gerechten:
groenten pen; ½ maïskolf; ½ gevulde 

paprika met rijst-bonen-maïs-chilisaus; gepofte aardappel met zure room

vleesgerechten: eendenpoot, satéh, hamburger, côte de boeuf, eendenborstfilet, entrecôte, lamskotelet, saucijs
* visgerechten: mootje zalm, gamba, forelfilet
* kies uit 3 salades: waldorf, witlof met appel, witte kool, wortel, komkommer, mexicain, aardappel, tomaat met basilicum en mozzarella
* kies uit 3 sausjes: knoflook, satéh (warm), cocktail, kruidenboter, pesto, ravigotte, kerrie

extra's per persaoon of per portie:
* € frietjes
* € gebakken aardappeltjes in eendenvet, peterselie en knoflook (pommes Sarlardaise)
* € gepofte aardappel met zure room
* € maïskolf met sinaasappelboter

 Bon Appetit - Comer con Gusto - Enjoy your Meal - Eet Smakelijk