“Berdien kookt” – eten bij ons

Wil je graag dat Berdien voor je kookt? 
Van april t/m oktober in Frankrijk: les Arques én in de wintermaanden in Nederland: Beek - Berg en Dal 
met de Franse, Spaanse, Italiaanse, Mexicaanse en Oosterse keuken; ook: tapas, barbecue, diner en l
unch.



Bijgewerkt op 30-10-2019

Prijzen van onderstaande thema's hoofdgerechten , bij ons op "le Magnolia "of in ons "Hoekhuis":

€ 37,50 p.p. mét v
oor- hoofd- én nagerecht vanaf 6 personen
€ 32,50 p.p. mét voor- hoofd- én nagerecht vanaf 12 personen
Ben je met een groter gezelschap, worden de prijzen nader bekeken.

Voor alles geldt indien voorradig, beschikbaarheid en in overleg met Berdien.
Je mag uit de verschillende landen je gerechten kiezen.
Prijzen zijn inclusief bediening en materialen.
Biertjes vanaf € 2,00 per flesje en wijnen vanaf € 14,00 per fles.

Reserveren is belangrijk en wij maken v.t.v. een prijsopgave.
Je hebt de exclusiviteit van de locatie.
Bij ons kun je niet pinnen, dus graag à contant.

Voor het huren van tafels, stoelen, tafellinnen, parasols, 

servies, bestek, glaswerk, etc. etc. klik op: Verhuur materialen.

* Bedragen zijn inclusief de b.t.w./t.v.a. 
* nr. siret: 51035401200013 / ‘TVA non applicable, art. 293B du CGI’


Franse gerechten:

  • voorgerechten
  • soupe à l'oignon - uiensoep met gegratineerde kaas
  • soupe de courge (avec Ricard) - pompoensoep (met een vleugje Ricard)
  • soupe de courgettes - courgettesoep
    *    hoofdgerechten:
  • boeuf Bourguignon – runderstoofvlees met rode wijn of
  • coq au vin - kip in wijn met groenten gestoofd of
  • canard à l’orange – boerderij-eend met sinaasappel of
  • poulet vallée d'auge - kip met room, appelcider en champignons
    *    met garnituur
  • pommes gratin – gegratineerde aardappelen of
  • pommes de terres "Sarlardaise" - aardappeltjes gebakken in eendenvet met knoflook en peterselie of
  • pommes sautées - gebakken aardappeltjes met zeezout en rozemarijn 
          en ratatouille - groentenschotel van de lekkerste lokale groenten met olijfolie 
          en salade verte avec magret de canard et noix - groene sla met gerookte eendenborst en walnoten of
  • salade mixte - gemengde salade met tomaat, komkommer, ei en vinaigrette
    *    nagerechten
  • tarte aux citron - citroentaart
  • galette de pommes au chevre - appeltaart met geitenkaas
  • Italiaanse gerechten:

  • voorgerechten
  • zuppa di pommodoro Toscano - Toscaanse tomatensoep 
  • zuppa di zucchine - courgettesoep
    *    hoofdgerechten
  • ossobucco – kalfsschenkel in groentesaus of
  • cosciotto d’agnello con salvia, rosmarino e aglio – lamsbout met salie, rozemarijn en knoflook of
  • filetto di pollo al prosciutto e formaggio - kipfilet met ham en kaas
       met garnituur
  • spinaci gratinati e aglio – spinazie met parmezaanse kaas en knoflook en insalata caprese – tomatensalade met basilicum en mozzarella of
  • insalata di arence - venkelsalade met sinaasappel en risotto - typisch Italiaans rijstgerecht of
  • tortiera di patate e fungi - aardappelen gegratineerd met bospaddestoelen of
  • pasta alla carbonara e funghi – pasta met spekjes en paddenstoelenroomsaus
    *    lekkerste nagerecht
  • tiramisu - toetje van mascarpone, koffie, lange vingers, citroen en amaretto
  • Oosterse gerechten:

  • voorgerechten
  • toor dal - Indiase linzensoep
  • tom kha kai - Thaïse kokosroomsoep met kip
    *    hoofdgerechten
    *    Indiaas
  • rogan josh - lamsvleesschotel of
  • murg man pasand - kip in amandelsaus of
  • murg kari – kip curry of
  • jhinga malai - garnalen in kokossaus en pepers
       met garnituur
  • Bombay potatoes - aardappelschijfjes met kruiden en kokos of
  • chawal - gekookte basmatirijst en mughlai sag - gebakken spinazie met ui of
  • khitchuri - groentenstoofpot met rijst en linzen en karai panir - vegetarische curry met panir
    *    Thaïs
  • Kaeng Karee Kai - kip in gele curry met kokosmelk en stukjes aardappel of
  • Kio Wan Nah Ohk Ped - eendenborstfilet in groene curry
      garnituur
  • Kai Yat Sai - omelet met noedels en kip en Pak Ruam - gewokte groenten in oestersaus
    *    Indonesisch
  • saté ajam - saté van kipfilet en rempah agan - gehaktballetjes met kokos of
  • rendang - gestoofd rundvlees in saus
  • vegetarisch
  • sambal tahu - soja in sambal en ketjap
       met garnituur
  • nasi of bami goreng - gebakken rijst of mie met groenten, ham en ei en toemi's udang - hete boontjes met garnalen of
  • gado – gado - koude groenten, taugé en pindasaus en seroendeng / sambal - gebakken pinda's met kokos / sambal 
          en atjar tjampoer - zoetzure koude groenten of
  • piendang telor - sambal eieren
    *    nagerecht
  • malai am - mangopuree, ijs en slagroom
  • Mexicaanse gerechten:

  • voorgerechten
  • carne cin chili - chili soep met rundvlees
  • sopa de calabacín - gourgettesoep
    *    hoofdgerechten
  • spare ribs – met knoflooksaus en chili con carne – eigen recept van dit typisch Mexicaans vlees-bonen gerecht of
  • burrito’s – pannenkoekjes gevuld met (rundvlees), bonen, avocado, paprika, wortel, ui, tomaat, knoflook, komijn en koriander 
          en chiles en nogade – paprika gevuld met gehakt, kaas, ui, rozijnen, kaneel en amandelen
    *    met garnituur
  • nachos tortilla chips – maïs chips met pittige saus en guacamole – avocadesaus met koriander 
          en arroz verde – groene rijst met ui, knoflook, pepers en komijn of
  • papas chorreadas – aardappel in schil met een kaas-ui-tomatensaus 
          en mexicainsalade – eigen recept met maïs, kidneybeans, ui, olijf, paprika, rijst en boontjes of
  • artisjokkensalade – komkommer, knoflook, citroen, rode ui en grove peper op veldsla met oliedressing gegarneerd
    *    nagerecht
  • flan de chcolate - pudding van chocolade en caramel
  • Tapas– Montaditos – Amuses – Fingerfood

  • Als avondmaaltijd 15 stuks p.p., voor de lunch 11 stuks p.p.,  bij de borrel / apéro 5 stuks p.p.
  • Minimum 150 tapas € 1,75 per stuk. Vanaf 500 tapas € 1,60 per stuk.
  • Tapas zijn indien voorradig, dus het assortiment gaat in overleg.
  •    1.  albóndigas con salsa de tomates: gehaktballetjes in tomatensaus (kan warm worden gegeten)
      2. gambas envueltos en jamón: grote garnalen met ui en kappertjes in Serranoham in een glaasje
      3. gazpacho: koud tomatensoepje met aardappelcrème
      4. huevo cocido con ajo, perejil y aceitunas en un vaso: gekookt eitje met knoflook, peterselie en olijven in een glaasje
      5. pan catalán con jamón serrano y anchoas: Catalaans brood met Serranoham en ansjovis
      6. pasta atun e de aceituna: tapenade van tonijn én olijven met verse toastjes
      7. pasta de tomate seco con tostado e sardinas: tapenade van sardientjes én van gedroogde tomaat met verse toastjes
      8. rollo de jamón serrano, rúcula, semillas y pesto: rolletje Serranoham, rucola, pitten mix en PESTO
      9. tortilla chorizo: wrap met chorizo, kruidenkaas en ijsbergsla
    10. tostado aguacate con pescado ahumado: vers toastje met avocado, gerookte zalm, koriander en rode pepertjes
     11.  tostado con mayonesa de caballa: knoflooktoast met makreelmayonaise


    Barbecue vanaf 8 personen, inclusief 3 salades, 3 sausjes en stokbrood.

    1.  € 26,50  met 3 soorten vlees en/of vis
    2. € 32,50  met 4 soorten vlees en/of vis
    3. €  17,50  vegetarisch - 3 gerechten:
    groentenpen; ½ maïskolf; ½ gevulde paprika met rijst-bonen-maïs-chilisaus; gepofte aardappel met zure room
    * vlees- en visgerechten: eendenpoot, satéh, hamburger, côte de boeuf, eendenborstfilet, entrecôte, lamskotelet, zalm, gamba
    * kies uit 3 salades: waldorf, witte kool, wortel, komkommer, mexicain, aardappel, tomaten, gemengde rauwkost
    * kies uit 3 sausjes: knoflook, satéh (warm), cocktail, kruidenboter, pesto, tzaziki, ravigotte, kerrie

    Extra's bij de bestellen:

  • €   3,00  per persoon, per portie:
  • frietjes
  • gebakken aardappeltjes in eendenvet, peterselie en knoflook (pomme de terre Sarlardaise)
  • gepofte aardappel met zure room
  • maïskolf met sinaasappelboter