"Berdien kookt" - eten bij ons
1982 - 2007 als Golden Apple catering & organisatie BV, we gaan kleinschalig als "Berdien Kookt" bij ons thuis nog even door.

​​

Wil je graag dat Berdien voor je kookt?
Van april t/m november in Frankrijk: Les Arques én
in de wintermaanden in Nederland: Beek - Berg en Dal
met de Franse, Spaanse, Italiaanse, Mexicaanse en Oosterse keuken;
ook: tapas, barbecue, diner en lunch.

Klik op één van de sneltoetsen om naar een item te gaan.
Frans  -  Italiaans  -  Oosters

Mexicaans  -  Tapas  -  Barbecue

Diners -  Lunch

Voor de ouderen vereniging in Les Arques maakten wij het oktober menu voor 45 personen.

Berdien achter de barbecue.


Bijgewerkt op 20-07-2019

Prijzen van onderstaande thema's hoofdgerechten , bij ons op "le Magnolia "of in ons "Hoekhuis":

€ 26,50: p.p. vanaf  8 personen (n.o.t.k.)
€ 31,50 mét voor- of nagerecht
€ 35,00 mét v
oor- én nagerecht

Voor alles geldt indien voorradig en beschikbaarheid.
Gekoelde biertjes vanaf € 2,00 per flesje en wijnen vanaf € 15,00 per fles.

Reserveren is belangrijk en wij maken v.t.v. een prijsopgave.

Voor het huren van tafels, stoelen, tafellinnen, parasols, 

servies, bestek, glaswerk, etc. klik op: Verhuur materialen.

* Bedragen zijn inclusief de b.t.w./t.v.a. 
* nr. siret: 51035401200013 / ‘TVA non applicable, art. 293B du CGI’


Frans menu

  • voorgerechten
  • soupe à l'oignon - uiensoep met gegratineerde kaas
  • soupe de courge (avec Ricard) - pompoensoep (met een vleugje Ricard)
  • soupe de courgettes - courgettesoep

    *    hoofdgerechten:
  • boeuf Bourguignon – runderstoofvlees met rode wijn of
  • coq au vin - kip in wijn met groenten gestoofd of
  • canard à l’orange – eend met sinaasappel of
  • poulet vallée d'auge - kip met room, appelcider en champignons
      garnituur
  • pommes gratin – gegratineerde aardappelen of
  • pommes sautées - gebakken aardappeltjes met zeezout en rozemarijn en
  • ratatouille - groentenschotel van de lekkerste lokale groenten met olijfolie en
  • salade verte avec magret de canard et noix - groene sla met gerookte eendenborst en walnoten

    *    nagerechten
  • tarte aux citron - citroentaart
  • clafoutis de cerises ou figues - kersen of vijgentaart
  • galette de pommes au chevre - appeltaart met geitenkaas
  • Italiaans menu

  • voorgerecht
  • zuppa di pommodoro Toscano - Toscaanse tomatensoep
  • zuppa di zucchine - courgettesoep

    *    hoofdgerechten
  • ossobucco – kalfsschenkel in groentesaus of
  • cosciotto d’agnello con salvia, rosmarino e aglio – lamsbout met salie, rozemarijn en knoflook of
  • filetto di pollo al prosciutto e formaggio - kipfilet met ham en kaas
      garnituur
  • spinaci gratinati e aglio – spinazie met parmezaanse kaas en knoflook en
  • insalata caprese – tomatensalade met basilicum en mozzarella of
  • insalata di arence - venkelsalade met sinaasappel en
  • risotto - typisch Italiaans rijstgerecht of
  • tortiera di patate e fungi - aardappelen gegratineerd met bospaddestoelen of
  • pasta alla carbonara e funghi – pasta met spekjes en paddenstoelenroomsaus

    *    lekkerste nagerecht
  • tiramisu - toetje van mascarpone, koffie, lange vingers, citroen en amaretto
  • Oosters menu

  • voorgerechten
  • toor dal - Indiase linzensoep
  • tom kha kai - Thaïse kokosroomsoep met kip

    *    hoofdgerechten
    *    Indiaas
  • rogan josh - lamsvleesschotel of
  • murg man pasand - kip in amandelsaus of
  • murg kari – kip curry of
  • jhinga malai - garnalen in kokossaus en pepers
      garnituur
  • Bombay potatoes - aardappelschijfjes met kruiden en kokos of
  • chawal - gekookte basmatirijst en
  • mughlai sag - gebakken spinazie met ui of
  • khitchuri - groentenstoofpot met rijst en linzen en
  • karai panir - vegetarische curry met panir

    *    Thaïs
  • Kaeng Karee Kai - kip in gele curry met kokosmelk en stukjes aardappel of
  • Kio Wan Nah Ohk Ped - eendenborstfilet in groene curry
      garnituur
  • Kai Yat Sai - omelet met noedels en kip en
  • Pak Ruam - gewokte groenten in oestersaus

    *    Indonesisch
  • saté ajam - saté van kipfilet en
  • rempah agan - gehaktballetjes met kokos of
  • rendang - gestoofd rundvlees in saus
  • vegetarisch
  • sambal tahu - soja in sambal en ketjap
       garnituur
  • nasi of bami goreng - gebakken rijst of mie met groenten, ham en ei en
  • toemi's udang - hete boontjes met garnalen of
  • gado – gado - koude groenten, taugé en pindasaus en
  • seroendeng / sambal - gebakken pinda's met kokos / sambal en
  • atjar tjampoer - zoetzure koude groenten of
  • piendang telor - sambal eieren

    *    nagerecht
  • malai am - mangopuree, ijs en slagroom
  • Mexicaans menu

  • voorgerecht
  • carne cin chili - chili soep met rundvlees
  • sopa de calabacín - gourgettesoep

    *    hoofdgerechten
  • spare ribs – met knoflooksaus en
  • chili con carne – eigen recept van dit typisch Mexicaans vlees-bonen gerecht of
  • burrito’s – pannenkoekjes gevuld met (rundvlees), bonen, avocado, paprika, wortel, ui, tomaat, knoflook, komijn en koriander en
  • chiles en nogade – paprika gevuld met gehakt, kaas, ui, rozijnen, kaneel en amandelen
    *     garnituur
  • nachos tortilla chips – maïs chips met pittige saus en
  • guacamole – avocadesaus met koriander en
  • arroz verde – groene rijst met ui, knoflook, pepers en komijn of
  • papas chorreadas – aardappel in schil met een kaas-ui-tomatensaus en
  • mexicainsalade – eigen recept met maïs, kidneybeans, ui, olijf, paprika, rijst en boontjes of
  • artisjokkensalade – komkommer, knoflook, citroen, rode ui en grove peper op veldsla met oliedressing gegarneerd

    *    nagerecht
  • flan de chcolate - pudding van chocolade en caramel
  • Tapas– Montaditos – Amuses – Fingerfood

  • Als avondmaaltijd 15 stuks p.p., voor de lunch 12 stuks p.p.,  bij de borrel / apéro 5 stuks p.p.
  • Minimum 150 tapas € 1,75 per stuk. Vanaf 500 tapas € 1,50 per stuk.
  • Gerechtjes zijn indien voorradig, dus het assortiment gaat in overleg.
  • We bezorgen de hapjes op aardewerk en schalen.
  • Tapas wordt als buffet op een buffettafel uitgestald.

    1. albóndigas con salsa de tomates: gehaktballetjes in tomatensaus (kan warm worden gegeten)
    2. gambas envueltos en jamón: grote garnalen met ui en kappertjes in Serranoham in een glaasje
    3. gazpacho: koud tomatensoepje met aardappelcrème
    4. huevo cocido con ajo, perejil y aceitunas en un vaso: gekookt eitje met knoflook, peterselie en olijven in een glaasje
    5. pan catalán con jamón serrano y anchoas: Catalaans brood met Serranoham en ansjovis
    6. pasta atun e de aceituna: tapenade van tonijn én olijven met verse toastjes
    7. pasta de tomate seco con tostado e sardinas: tapenade van sardientjes én van gedroogde tomaat met verse toastjes
    8. rollo de jamón serrano, rúcula, semillas y pesto: rolletje Serranoham, rucola, pitten mix en PESTO
    9. tortilla chorizo: wrap met chorizo, kruidenkaas en ijsbergsla
    10. tostado aguacate con pescado ahumado: vers toastje met avocado, gerookte zalm, koriander en rode pepertjes
    11. tostado con mayonesa de caballa: knoflooktoast met makreelmayonaise


    Barbecue vanaf 8 personen, inclusief 3 salades, 3 sausjes en stokbrood.

    1.  € 25,00  met 3 soorten vlees en/of vis
    2. € 29,50  met 4 soorten vlees en/of vis
    3. €  17,50  vegetarisch - 3 gerechten:
    groentenpen; ½ maïskolf; ½ gevulde paprika met rijst-bonen-maïs-chilisaus; gepofte aardappel met zure room
    * vlees- en visgerechten: eendenpoot, saté, hamburger, tranche côte de boeuf, eendenborstfilet, tranche entrecôte, lamskotelet, zalmmoot, gamba
    * salades: waldorf, witte kool, wortel, komkommer, mexicain, aardappel, tomaten, gemengde rauwkost
    * sausjes: knoflook, satéh (warm), cocktail, kruidenboter, pesto, tzaziki, ravigotte, kerrie

    Extra

  • €   3,00  
  • frietjes
  • gepofte aardappel met zure room
  • maïskolf met sinaasappelboter

  • Hieronder de header van onze website, toen we in 2006 met Golden Apple catering nog alles in het groot deden op het gebied van o.a. de internationale keuken, met een aantal medewerkers op onze heerlijke werkplek van 300 m2 aan de Berg en Dalseweg te Nijmegen.
    We zijn in 1982 met ons tweetjes begonnen en wij doen nog incidenteel catering met ons tweetjes, dus als hieronder iets bij staat
    waar je interesse naar uit gaat, schroom niet ons te benaderen als het om tientallen gaat, een groter aantal gaat ons niet meer lukken.