* clafoutis de cerises ou figues

kersen of vijgentaart (6 personen)

ingrediënten:
600 gram kersen of vijgen
75 ml kirsch
1 el boter
115 gram suiker
6 eieren
115 gram bloem
1 tl vanille essence of suiker
1 el poedersuiker

bereiding
Leg de kersen of vijgen in een kom en besprenkel de kirsch erover.
Laat het een uur intrekken.
Verwarm de over voor op 230 graden.
Vet de ovenschaal met boter in en strooi er een paar snufjes suiker in.
Zet de schaal dan in de koeling.
Klop de eieren in een grote mengkom los, voeg de suiker toe, meng de bloem en vanille erdoor, schep daarna met een rubberen spatel de kersen of vijgen met hun sap door het bloemeimengsel.
Stort het mengsel in de ovenschaal en bak de clafoutis in 40 minuten in de oven totdat een mooie bruine korst heeft.
Strooi vlak voor het opdienen wat poedersuiker over.