ingrediënten: 1,5 kg doorregen runder stooflap 1 flinke ui 1 teentje knoflook 250 gram champignons 1 volle eetlepel bloem zout versgemalen peper 2 eetlepels olijfolie 80 gr. magere spekblokjes 1 laurierblaadje 0,5 theelepel tijm 0,3 liter rode wijn 0,15 liter geconcentreerde vleesbouillon peterselie om te bestrooien bereiding: Snij het vlees in grote dobbelstenen. Snipper de ui grof en de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes. Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en schud er de blokjes vlees door tot ze rondom met een dun bloemlaagje zijn bedekt. Zet een braadpan op het vuur en giet er de olie in. Laat goed heet worden en bak de blokjes vlees met niet teveel tegelijk rondom mooi bruin. Schep ze uit de pan en voeg desgewenst wat extra olie toe en laat de spekblokjes kort uitbakken. Voeg de ui, knoflook, champignons, laurierblaadjes en de tijm toe en laat bakken tot de ui glazig is. Giet de wijn en de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer er het vlees en het uitgelopen vleesnat door. breng opnieuw aan de kook en laat met het deksel op de pan minstens 2 uur sudderen. Controleer af en toe of er genoeg vocht op het vlees zit en voeg indien nodig nog wat rode wijn toe. Proef of er nog wat zout en/of peper bij moet. |