* fricassée des poules

gestoofde piepkuikens

ingrediënten (6 personen):

6 piepkuikens

zout en peper uit de molen

handje verse peterselie

bosje verse dragon

el grove mosterd

2 el bloem olijfolie


1 fijngesnipperde witte ui

2 teentjes knoflook in dunne plakjes

½ stronk bleekselderij

flinke klont boter

40 CC witte wijn

½ liter kippenbouillon

pond witte druiven zonder pit

bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Kruid de kuiken van buiten én van binnen.

Vul ze met de steeltjes van de peterselie en dragon.

Maak voorzichtig met je wijsvinger het borstvel los en smeer het in met een flinke theelepel mosterd.

Bedek de kuikens met een laagje bloem. Bewaar de bloem nog even.

Bak de kuikens in een braadpan met olie in ongeveer 10 minuten bruin.

Leg ze op een schaal en fruit de ui, knoflook en bleekselderij in de pan.

Doe er de boter en rest van de bloem bij en bak het 4 minuten, terwijl je het aanbaksel van de bodem erdoor mengt.
Voeg de wijn toe en het laat vocht tot de helft inkoken. 

Giet de bouillon erover en meng het tot een geheel.

Breng het op smaak met zout en peper en doe dan de kuikens erin.

Zet de deksel op de pan en plaats deze ongeveer 50 minuten in de warme oven totdat het vlees van het bot valt.
Leg de druiven, peterselie en dragonblaadjes erop en zet nog een 5 minuten terug in de oven.