laadpaal

Je elektrische auto kun je via een normaal stopcontact bij ons opladen,
echter op 9 km afstand zijn bij collega Ponsillou 2 laadpalen beschikbaar,
even contacten of er plek is.
Er is een bar aanwezig, of je maakt vandaar een mooie wandeling.
Want ... lees één van mijn blogs:

laadpaal

71/100
Met de elektrische auto op vakantie.

Onze vrienden W & R bellen op: "hoi, komt het uit dat we het weekend naar jullie toe komen?"
Even in de agenda gekeken en gezegd dat het geen probleem is. Ze hebben een nieuwe auto gekocht ... met een accu. Dat willen ze op de afstand van ruim 1.000 kilometer wel even uitproberen.
Het is half mei, de schoolvakanties zaten erop en ze verwachtte geen extra drukte op de tolwegen. Maar ja, je moet zo af en toe wel even stoppen om de hond uit te laten, de benen te strekken, kopje koffie met een bezoek aan het toilet en ondertussen ... de accu opladen. Dat blijkt zo eenvoudig te zijn op de route Antwerpen - Gent - Lille - Parijs - Orleans - Chateauroux - Limoges - Brive - Cahors - Toulouse en verder. Oké, tot Parijs ging het wel, maar tussen Parijs en Brive bleken weinig oplaadstations te zitten. Loopt Frankrijk daarmee dan zo achter? Ze hadden verschillende kaarten bij zich: van de ANWB, Volvo, Ulys - Vinci, etc. maar om de accu(s) van je "statusblik" op voldoende peil te brengen zodat je niet stil komt te staan, moet je toch van de autoroute af. Ook niet ongezellig, want het platteland begint daar erg mooi te worden.
Maar niet alle laadstations zijn hetzelfde, openbare laadpunten leveren meestal een vermogen tussen 3.7 en 11 kilowatt. Sta je bij een lage, dan duurt dat langer dan bij een hoge KW laadpaal. Je moet het combineren met een lunch, of een rustpauze, of om de hond uit te laten. Maar houdt er rekening mee dat het veel langer duurt dan als je bij een benzinepomp staat. Een reis naar je vakantieadres is niet altijd duurder of goedkoper als je in een diesel - benzineauto of elektrisch rijdt. Met elektrisch rijden moet je soms ook wel een overnachting incalculeren.
Ik zou hier best nog meer over willen vertellen, maar ik heb zelf hier nul ervaring mee, behalve van gasten die ons komen bezoeken. Ik heb nu al een paar keer gehoord dat men bij een laadstation aankwam met een laag KW gehalte of dat er drie wachtende voor ze waren of dat ie er gewoon niet was of defect was. Daar sta je dan en je kunt nog maar 40 kilometer totdat je "blik" geen vermogen meer heeft. Ik zou zeggen, kom niet met een elektrische "bolide", tenminste, niet met eentje die een klein bereik heeft en zoek goed uit waar je je voiture goed kunt opladen en kijk ook uit naar een andere dichtsbijzijnde laadstation. Want als het station waar jij wilt bijladen druk bezet is, of kapot is of wat dan ook, dan moet je een alternatief hebben.
Ik wens je een goede reis.
Lees ook: 
https://dutchmobilityinnovations.com/.../vakantie-met...