* murg kari

murg kari - kip curry (6 personen)

ingrediënten:

1 kilogram kipfilet in stukken 3 cm.

2 tomaten in vieren gesneden

2 cm. gemberwortel geschild en geraspt

2 witte uien in ringen gesneden

3 teentjes knoflook gesnipperd

5 el zonnebloemolie

2 kaneelstokjes

1 el gemalen kardemom

2 kruidnagels

3 citroenblaadjes
1 theelepel chilipoeder

1 flinke theelepel gemalen komijn

1,5 theelepels ketoembar

2 eetlepels tomatenpuree

5 eetlepels volle yoghurt

zout

versgemalen peper

1 liter kippenbouillon

80 gram vastkokende aardappel in stukken van 3 cm.

2 rode pepertjes van zaad ontdaan en in ringetjes gesneden


bereiding:

verhit de olie en bak de kip donkerbruin voeg daarna de uien, kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenblad, chilipoeder, komijn en ketoembar toe en bak dit 5 minuten mee.

Schep de gember, knoflook en de rode pepers erdoor.

Voeg de tomaten, yoghurt en de tomatenpuree toe.

Verhit dit op hoog vuur ongeveer 5 minuten en voeg er dan 1 liter kippenbouillon aan toe.

Laat dit nog 15 minuten sudderen, schep af en toe om.

Proef en voeg er eventueel nog zout en peper aan toe.

Strooi eventueel er voor het opdienen wat Garam Massala over.