R* – Oekraïense keuken

Oekraïne staat bekend om zijn culturele diversiteit, daarom is dit land is ook wereldwijd populair geworden vanwege de gevarieerde keuken.  Oekraïens eten is overal in de wereld beroemd vanwege hun heerlijke smaken, traditionele stijlen en natuurlijk unieke manieren om gasten van dienst te zijn. Belangrijke ingrediënten van de diëten waar Oekraïners de voorkeur aan geven, zijn gierst, rogge en tarwe.  Ze oogsten al verschillende eeuwen hun eigen levensmiddelen.  Het is vermeldenswaard dat de inheemse inwoners van Oekraïne, ondanks geregeerd te zijn door een aantal landen waaronder R*sland, Polen en Oostenrijk, hun cultuur, tradities en culinaire gewoonten levend en intact hebben gehouden.  Kenmerkend voor de Oekraïense keuken is dat hun ingrediënten meestal worden gebakken of gekookt voordat ze worden gestoofd of gebakken.

Kholodets (drigli)is ook één van de populaire voorgerechten uit de Oekraïense keuken en is gemaakt van vlees of vis als belangrijkste ingrediënt. Het is een licht en minder pittig gerecht en dus blijft het de favoriet van iedereen. Met een unieke smaak van knoflook en vlees biedt het een heerlijke overheerlijke eetervaring. 
Om Kholodets-gerecht te bereiden, wordt vleesbouillon gedurende langere tijd op een waakvlam gekookt totdat het volledig week is geworden. Soms wordt vleesbouillon vermengd met ui, wortels en laurierblaadjes. Lijkt interessant, maar het valt op dat de bereidheid van dit gerecht wordt gecontroleerd door er vingers in te dippen. Als de vingers plakkerig uitkomen, is de bouillon klaar, zodat de schotel geschikt is om te serveren.
https://nl.food-of-dream.com/publication/44374/


Borsch, ook wel Borscht en Borshch genoemd is zeer populair.
Borscht eten is een kleurrijke Joodse soep.

Hoewel er tegenwoordig meer dan 300-soorten Borshch worden gemaakt, blijft de Oekraïense Borshch altijd verschillend. Deze unieke soep wordt meestal bereid uit wortelen, aardappelen, kool, uien, bruine bonen, peterselie en bieten. De uitgesproken donkerrode kleur van dit gerecht maakt het uniek.
In de niet-vegetarische versie wordt vlees toegevoegd om die smaak en smaak te verbeteren.
https://www.lovemysalad.com/nl/recepten/hartige-bietensoep-uit-oekra%C3%AFne-borscht


Paska is beroemd als Oekraïens paasbrood. Dit traditionele taartrecept wordt gebakken met de eieren naast smaakstoffen en alcohol. Of het nu Kerstmis is of een andere vakantie, deze cake blijft een perfecte keuze. Om er een religieuze smaak aan toe te voegen, is het vaak versierd met religieuze symbolen.  
Geliefd bij zowel volwassenen als kinderen, is dit heerlijke brood de meest geschikte metgezel van grote vleesworsten.  Bovendien blijft het een populaire give-away in de Oekraïense samenlevingen tijdens de paasfamiliebezoeken. Dit Oekraïense gerecht is ook vaak verkrijgbaar in Polen met de lokale metafoor Babka daar. In Oekraïne begint het proces van het maken van dit brood vrij vroeg in de ochtend op Goede Vrijdag. Op Paasmorgen wordt het meestal gegeten.
https://tussentassen.wordpress.com/2017/04/16/recept-paska/


Salois één van de beste Oekraïense ontbijtproducten, mét knoflook. Ook bekend als het nationale Oekraïense gerecht, Salo is een wit varkensvet. Vanwege de hoge energie-inhoud is dit gerecht een integraal onderdeel geworden van het dieet in de Oekraïense keuken. 
Ook werkzaam als populaire Oekraïense snacks, kan Salo het beste bewaard worden voor meerdere dagen, zelfs zonder te koelen, als gezouten of gerookt.
https://kookjunk.nl/2020/05/01/recept-voor-salo/


Kovbasa: of het nu landelijke of stedelijke Oekraïense gezinnen zijn, ze houden ervan om aromatische, zelfgemaakte Oekraïense worstjes te eten. Dunne omhulsels zijn gevuld met gemalen vlees, vetten en kruiden. Een volledig gekookt product, het wordt zowel warm als koud geserveerd. Of je nu in Oekraïne of Polen bent, je zult de Kovbasa / Kobasa bij het ontbijt, lunch en diner vinden. Kovbasa is een generiek woord in Oekraïne dat elke worst aanduidt, terwijl Kiebbasa het algemene woord is voor worst in de Poolse taal. Deze eenvoudige maar heerlijke worst wordt bereid uit de combinatie van varkensvlees of rundvlees en of peperivka met pittige wodka.
https://nl.hiloved.com/oekraiens-worstrecept-kovbasa/


Varenyky is Oekraïens voedsel die je overal vindt in Oekraïne.
Bereid uit gekookt deeg met de diverse vullingen zoals vlees, champignons, groenten, fruit en kaas.
Zijn aroma en smaak fascineert mensen letterlijk. Het wordt als hoofdgerecht of als dessert volgens de voorkeuren van de eters genomen. Het is ook bekend als Pierogi Oekraïens eten op sommige locaties. 
Net als restjes, is Vareniki wereldwijd ook populair geworden met verschillende namen, vormen en vullingen. Inwoners van Oekraïne geven ook de voorkeur aan zoete Varenyky, maar de met zure kersen gevulde schotel blijft gewoon. Een must-have eten in Oekraïne; zijn smaak en aroma maakt het letterlijk verplicht voor alle gelegenheden.
https://nl.hiloved.com/oekraiens-blueberry-dumplings-varenyky-recept/


Derunyzijn aardappelpannenkoekjes en zijn zeer bekend in Oekraïne. Bereid uit fijn gesneden rauwe aardappelen, gemengd met eieren en meel, het zijn overheerlijke pannenkoeken die beschouwd worden als de ultieme keuze van het Oekraïense ontbijt.  Deruny wordt ook met thee genomen. Dit klassieke recept is waarschijnlijk al enkele eeuwen onderdeel van de Oekraïense keuken. Dit recept heeft de tand des tijds doorstaan om populair te blijven vanwege de ongelooflijke smaak en voorkeur van iedereen, ongeacht leeftijdsgroepen. Dit recept met worst nemen maakt het geweldig om van te genieten.
https://receptengids.net/Deruny-Oekraiense-aardappelpannenkoekjes-R982048/


Kapusniak is een traditionele Oekraïense soep die tijdens het winterseizoen populair blijft in elk huishouden. Het houdt de tweede plaats in populariteit na Borscht vanwege de dichtheid, hoge voedingswaarde en rijke smaak. Dit recept is vernoemd naar het basisingrediënt, zuurkool, ook uitgesproken als "kapusta" in de Oekraïense taal. Om speciale smaak en zure smaak toe te voegen, zijn ingemaakte groenten opgenomen in deze soep. Hoofdbestanddelen van deze soep zijn bouillon, kool en ontbijtgranen. Omdat ze het hele jaar door eenvoudig verkrijgbaar zijn, kun je ze het hele jaar door laten bereiden. Deze soep was vroeger populair bij boeren. Het zou ook beroemd blijven op bruiloften en begrafenissen. Vroeg of laat werd dit recept gebruikelijk en populair in alle Oekraïense huishoudens.
https://nl.hiloved.com/oekraiense-zuurkoolsoep-kapusnyak-recept/ 


Nalysnykyis een van de populaire Oekraïense voedingsmiddelen die sinds de oudheid deel uitmaakt van de eetcultuur van het land. Ook bekend als Oekraïense pannenkoeken. Nalysnyky is een elegant en delicaat recept met zijn populariteit in bijna alle delen van het land. Als traditioneel Oekraïens gerecht heeft Nalysnyky de voorkeur als hoofdmaaltijd. Het is gearomatiseerd met een vleugje dille, gebakken in voldoende hoeveelheid boter en bekroond met kaviaar.
https://amagram.amway.nl/nl/world-of-products/recipes/2714652 


Pampushky is een van de bekendste en meest gewilde Oekraïense desserts. Wereldwijd bekend als een feestelijk gerecht, het is gemakkelijk om dessert te koken en blijft bevoorrecht onder alle andere Oekraïense desserts. Het is gevuld met jam of klaproos.  Beschouwd als een populaire zoete gerecht in Oekraïne, wordt Pampushky geserveerd met poedersuiker en zure room aan de bovenkant. Het wordt gegeten als een heerlijk en smakelijk licht voedsel met een kopje thee.
https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=33189 


Okroshka, een beroemde en vaak gekookte favoriet onder de lokale bevolking, is een soep die wordt bereid in de zomer.
Een redder van het plakkerige weer, deze soep is buitengewoon heerlijk en verfrissend.
De ingrediënten zoals worsten, komkommers, wortelen, wortels en radijzen worden in grotere stukken in blokjes gesneden om deze soep een perfecte textuur te geven.
https://www.koken.be/recept/okroshka 


Probeer ze eens uit en laat mij weten wat je ervan vindt.
Eet smakelijk – Nasolodzhuytes'vechereyu !!
https://genietenmetoostvogel.nl/berdien-kookt/