Rucola - spinazierol (6 personen)
ingrediënten van het deeg
75 gram bloem
75 gram boter
3 dl melk
75 geraspte Parmezaanse kaas
5 gesplitste eieren
100 gram fijngehakte rucola
150 fijngesneden spinazie
2 el verse tijm
zout en verse peper
ingrediënten van de vulling
1 fijngesneden rode paprika
100 gram fijn gesneden mager gerookt spek
2 teentjes knoflook
½ bosje basilicum
300 gram
2 dl crème fraîche
zout
vers gemalen peper
bereiding:
Maak een roux van de boter en bloem en voeg de melk toe tot een gebonden saus.
Haal van het vuur af en voeg de kaas toe, de eidooiers, rucola, spinazie, zout en peper.
De eiwitten stijf kloppen en erdoor scheppen.
Dit geheel over een ingevette en met bloem bestoven bakplaat uitstrijken.
Afbakken in 20 minuten op 175 graden.
Laat het afkoelen en stort het geheel op een schone theedoek.
voor de vulling:
Het fijngesneden spek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier
meng het met de paprika, uitgeknepen knoflook, basilicum, crème fraîche, roomkaas, zout en peper
afwerking:
de deegplak met de vulling bestrijken en d.m.v. een theedoek strak oprollen
in folie wikkelen en in de koelkast laten opstijven
voor het serveren in plakken snijden en op een bord opdienen