* rouleau de roquette et d’épinards

Rucola - spinazierol (6 personen)

ingrediënten van het deeg
7
5 gram bloem    
75 gram boter
3 dl melk    
75 geraspte Parmezaanse kaas
5 gesplitste eieren    
100 gram fijngehakte rucola
150 fijngesneden spinazie    
2 el verse tijm
zout en verse peper   

ingrediënten van de vulling
1 fijngesneden rode paprika    
100 gram fijn gesneden mager gerookt spek
2 teentjes knoflook    
½ bosje basilicum 
300 gram 
2 dl crème fraîche
zout      
vers gemalen peper

bereiding:
Maak een roux van de boter en bloem en voeg de melk toe tot een gebonden saus.
Haal van het vuur af en voeg de kaas toe, de eidooiers, rucola, spinazie, zout en peper.
De eiwitten stijf kloppen en erdoor scheppen.
Dit geheel over een ingevette en met bloem bestoven bakplaat uitstrijken.
Afbakken in 20 minuten op 175 graden.
Laat het afkoelen en stort het geheel op een schone theedoek.

voor de vulling:
Het fijngesneden spek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier    
meng het met de paprika, uitgeknepen knoflook, basilicum, crème fraîche, roomkaas, zout en peper    

afwerking:
de deegplak met de vulling bestrijken en d.m.v. een theedoek strak oprollen    
in folie wikkelen en in de koelkast laten opstijven    
voor het serveren in plakken snijden en op een bord opdienen