pompoensoep: (6 personen)
ingrediënten:
0,5 pompoen
2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 winterpenen gesnipperd
2 eetlepels bouillonpoeder
1 el kerrie
versgemalen peper
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
0,5 kopje ketjap
bos verse peterselie gesnipperd
2 dl koks- of slagroom
2 liter water
50 gram (vers) geraspte
Parmezaanse kaas
bereiding:
Fruit de gesnipperde ui en knoflook, de kerrie en de in stukjes gesneden pompoen.
Voeg het water toe, de bouillonpoeder, de geraspte wortel, peper, het laurierblad, de kruidnagels, een scheutje ketjap en de helft van de gehakte peterselie toe en laat dit 15-30 minuten koken.
Verwijder de laurier en de kruidnagels en pureer de soep bijv. door alles door een zeef te wrijven.
Roer van het vuur af een scheut slagroom door de soep.
Bestrooi de soep ter garnering voor het opdien met nog wat peterselie en de Parmezaanse kaas.
Voor liefhebbers: een scheutje Pernod voor een bijzonder touch!