voorwaarden vakantiehuis


bijgewerkt op 3 januari 2024

Het gehuurde bevat het vakantiehuis, inventaris, buitenkeuken, buitentoilet, zwembad en tuin. 

Voorwaarden en weetjes

 1. De huurperiode begint op de dag van aankomst vanaf 15.00 uur en eindigt op de dag van vertrek om 10.00 uur. Afwijkingen zijn alleen mogelijk in overleg met de verhuurder.
 2. Je mag je auto tijdens het uit- en inpakken (ook boodschappen) voor het huis zetten, daarna graag op het parkeerterrein.
 3. Opladen van je auto of fiets kan in de carport en kost € 0,50 per KwH. Prijzen kunnen veranderen, de overheid kan de prijs zomaar met terugwerkende kracht verhogen of verlagen. De auto na opladen graag op het parkeerterrein aan de boskant, waar meer schaduw is. Fiets kan bij garage.
 4. Heb je de borg € 250,00 nog niet betaald bij een boeking van b.v. Natuurhuisje, doe dit dan op de dag van aankomst of maak het v.t.v. over. Dan sturen wij een "tikkie". Na vertrek wordt het op je rekening terug gestort, minus de eventueel gemaakte kosten. Gaan de kosten boven de borg, dan worden deze tussendoor betaald.
 5. Huurders dragen zorg dat het vakantiehuis net zo schoon wordt achtergelaten, zoals het bij aankomst is aangetroffen. Indien naar het oordeel van de verhuurder het huis niet behoorlijk schoon is , zal minimaal € 100,00 worden gerekend.
 6. Het breken van servies, apparatuur en meubilair etc. wordt de huurder in rekening gebracht. Pas op met scherpe dingen bij het zwembad, de liner is niet dik en als er een gaatje in komt, loopt er water weg.
 7. In de huurprijs zit het verbruik van water, gas, elektriciteit en hout voor de open haard. Ook gebruik van het zwembad, tuin en het bos. Ga daar zuinig mee om. Verbruik dat sterk afwijkt van het normale patroon wordt extra berekend.
 8. Kampvuur maken in de zomermaanden is door brandgevaar verboden.
 9. Het gebruik van het zwembad is op eigen risico, huurders zorgen zelf voor veiligheid in en om het zwembad. Het is mogelijk om een 'veiligheidshek' de maken rondom het zwembad, kosten zijn € 50,00.
 10. Het is verboden met zonnebrandcrème te zwemmen, wacht minimaal een ½ uur na het insmeren.
 11. Het zwembad kan vanaf 10.00 uur wordt gebruikt, daarvoor wordt het nagekeken op zuiverheid en áls het dicht moet, doet Vincent dat rond middernacht of als het weer met wind erg slecht is.
 12. Geen bommetjes maken in het zwembad, in de zomermaanden is er altijd een watertekort, dus ga daar zuinig mee om, zodat het zwembad niet iedere dag bijgevuld hoeft te worden.
 13. Bij het zwembad mag er naakt worden gerecreërd, op eigen risico.
 14. Er kunnen niet meer dan 9 personen (bijv.  6 volwassenen en 3 kinderen of 4 volwassenen en 5 kinderen) en 2 baby's in het vakantiehuis. Er is één slaapkamer met een dubbel bed met een dubbel matras en 1 slaapkamer met een dubbel bed 2 matrassen plus 2 enkele bedden. Plus er is een extra slaapkamer (opkamer) voor maximaal 3 tieners.
 15. Als je bezoek ontvangt van familie of vrienden, wordt € 7,50 p.p. per dagdeel (6 uur) berekend.
 16. De verhuurder is gerechtigd bij kennelijk wangedrag de huurders de toegang tot de woning te weigeren of te ontzeggen, zonder dat restitutie van huur plaatsvindt.
 17. Ga je eerder weg dan is afgesproken, dan volgt er geen terug betaling.
 18. De verhuurder is in geen geval aansprakelijkheid voor schade en/of letsel, welke aan de gasten die in de huurperiode in het vakantiehuis en op het terrein van verhuurder aanwezig zijn.
 19. Prijzen kunnen veranderen, bij reservering gelden de prijzen die op het moment van boeking op https://genietenmetoostvogel.nl staan vermeld. Dat kan hoger, maar ook lager zijn dan je vorige óf volgende web-bezoek, dus vernieuw de website als je eerder keek (Ctrl F5). Bij een optie geldt dezelfde regel: datum van boeking.
 20. Aanbetaling is 50 % bij boeking en de rest uiterlijk 6 weken vóór aankomst. Of 100 % direct indien het verblijf binnen 6 weken na boeking is. 
 21. Wordt er geannuleerd, wordt het bedrag niet terug betaald en indien mogelijk voor later bewaard.
 22. Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting, elektra, water, lakenpakket, dekbedden, keuken- en badhanddoeken. Neem dus wel handdoeken voor het zwembad mee. Neem ook je eigen kussen mee, denk ook aan hoedjes, petjes en slippers. 
 23. I.v.m. allergieën is het niet toegestaan huisdieren mee te nemen en in huis en buitenkeuken mag niet worden gerookt.
 24. Als het bedrag op onze rekening staat bijgeschreven is de reservering compleet. Wij accepteren geen creditcards of cheques en we hebben geen PIN-apparaat.
 25. Indien je een aanbetaling hebt gedaan en je wilt de datum wijzigen, willen wij, indien mogelijk, daaraan meewerken, of daarvoor iets extra voor wordt berekend, wordt nader bekeken. 
 26. Pas op met schade ontstaan door regen of onweer: kussens e.d. dienen bij regen en sowieso iedere nacht binnen of in één van de kussenbakken te worden gelegd, parasols te worden ingeklapt en de stroom- en antennekabel van de TV en satellietontvanger dienen bij onweer te worden ontkoppeld. Wij dragen bij onweer zorg dat de Wifi tijdelijk wordt afgesloten.
 27. Huurder is volledig aansprakelijk voor schade aan het gehuurde of door het als gevolg hiervan niet kunnen gebruiken van het gehuurde, die door zijn schuld of nalatigheid is ontstaan of door schuld of nalatigheid van diegenen, die in de betreffende huurperiode in de woning of op het terrein verblijven.
 28. Door het in gebruik nemen van het gehuurde aanvaardt huurder het gehuurde in onbeschadigde en goed functionerende staat te hebben aangetroffen. Mocht het zo zijn dat huurder meent dat er iets niet in orde is, wordt dat op de dag van aankomst gemeld.
 29. Wij hebben geen riool maar een septictankdus pas op bij het afwassen zoals bakvet, eerst met keukenpapier verwijderen en in de prullenbak gooien.
 30. Gebruik van het toilet: geen natte doekjes in gooien, daar staat een prullenbakje voor. In de badkamer is het systeem “sanibroyeurdus pas op voor het verstoppen van de toilet door er iets onrechtmatigs in te gooien. Het buitentoilet is een gewoon doorspoelsysteem. Spoel de toiletten bij gebruik regelmatig door, dit voorkomt verstoppingen. 
 31. Huurder mag gebruik maken van de barbecues. Gasfles staat klaar, houtskool is voor eigen rekening.
 32. Voor de vaatwasser liggen wat zeepjes klaar, gebruik het korte programma, +/- 40 minuten.
 33. Gebruik van de wasmachine kost de eerste keer niets. Daarna € 6,00 per beurt. Gebruik bij mooi weer het droogrek.
 34. Indien door een niet toerekenbare tekortkoming (overmacht) de woning onbewoonbaar of moeilijk bewoonbaar wordt, kan men verhuurder hiervoor niet aansprakelijk stellen. Onder overmacht valt in ieder geval: brand, overstroming, storing van de waterleiding en/of elektriciteit, wegafzetting, omvallen van een boom, staking, rampen, ziektes, stankoverlast, oorlog, oproer, verzakking, instorting, abnormale regenval, droogte, wind en andere invloeden van buitenaf.
 35. De poort gaat om 10.00 uur open, het sluiten gebeurt als iedereen op het terrein aanwezig is.
 36. Is er iets nodig in het vakantiehuis of op het terrein, schroom niet hierom te vragen.
 37. Op deze overeenkomst is het Franse recht van toepassing.
 38. Voor de route: toets op Google Maps “Résidence le Magnolia Les Arques” in, dan kom je bij de poort uit. Kom je van het noorden, neem afslag 56, kom je van het zuiden of zuidoosten neem afslag 57.
 39. Op alle diensten zijn tekst- en rekenfouten voorbehouden, zo ook prijsverhogingen van de overheid.

Tot ziens !!
Berdien & Vincent Oostvogel


Eén van de gasten schreef ons het volgende:

Een zomervakantie betekent voor iedereen iets anders. 
Degenen die bij Berdien en Vincent terecht zijn gekomen zijn hoogstwaarschijnlijk ook op zoek naar hetgeen wij zochten.
Rust, genieten en het typische idyllische beeld van open vlaktes… 
We zakten af naar Le Magnolia met een tas vol verwachtingen.
Twee gezinnen met jonge kinderen en nood aan de jaarlijkse vakantie.
We vonden alles wat we nodig hadden op Le Magnolia.
Een prachtige typische locatie. 
Een fantastische ontvangst door Berdien en Vincent, die subtiel maar zin voor verantwoordelijkheid ons tijdens onze vakantie het verblijf helemaal af maakten.
Het huis met zijn warme aangename sfeer, het praktische gezellige zwembad en de prachtige patio waar we uren hebben gezeten zijn tal van de vele pluspunten. 
Bedankt voor het moment van rust en de fijne vakantie.
Familie Van Neste, België