wie zijn wij

Wij heten je welkom op "Résidence le Magnolia".

We hebben het huis en tuinpark in 2006 gekocht als vakantiehuis en kookschool.
Het is een oude boerderij uit 1835 die in 1985 helemaal gerenoveerd is. De linkervleugel met de serre is eraan gebouwd, met veel licht in de oude stijl. Daar houden wij van. Het huis is geschikt om 10 gasten te ontvangen, heeft 2 grote keukens, 2 badkamers, 3 toiletten, een privé zwembad, een tuin van 2 ha en veel uitzichten en plekjes waar je rustig kunt relaxen en een boek lezen. Voor wandelaars is het een genot om over de weilanden achter ons te lopen en door de bossen te struinen.

De "grootkeuken" is het domein van Berdien, zo ook de kruiden- en bloementuin.
Zij begeleidt kookworkshops van gasten die dat tijdens hun vakantie leuk vinden of als je bij ons aan tafel aanschuift is zij het die de lekkerste gerechtjes bereidt. Dus zo af en toe wordt er ook voor de gasten gekookt.
Maar in het voor- en najaar organiseren we kooksessies voor mensen uit de buurt of uit Verweggiestan.
De creativiteit van Berdien is ook te vinden in haar talloze schilderijen, die ze de laatste jaren met veel plezier maakte.

Vincent doet het "zware" werk in de tuin, het was best gesloten en hij heeft het redelijk open gemaakt zodat er nu vele uitkijkjes zijn.
De vele zitjes in de tuin geven je de mogelijkheid om daarvan te genieten.
Bij een kookworkshop doet hij je belangrijke keukentechnieken voor, verzorgt de drankjes en heeft altijd wel een leuk verhaal te vertellen.

In 2007 zijn we met ons bedrijf in Nijmegen gestopt, nét op tijd, we hebben daar 25 jaar een cateringbedrijf gehad en zijn overgegaan tot het verzorgen van kleinere evenementen zoals bruiloften, verjaardagen etc. tot 100 personen.
In 2022 doen we onze laatste bruiloft en verzorgen we kleinere feestjes alleen bij ons thuis. Behalve in de warme maanden, dan hebben we continue gasten en dan is het domein van hun.
In Nijmegen deden we wel 4x in de week een kookworkshop van 30 tot 150 personen, hier op "le Magnolia" doen we dat nog tot 15 personen, mét of zonder overnachting.
We hebben inmiddels een hoop vrienden gemaakt en ieder jaar komen familie en vrienden bij ons op bezoek, altijd erg gezellig.
We gaan graag lunchen bij een plaatselijk restaurantje en in de zomer is er iedere dag een "avond-eet-markt" waar we tussen de Fransen en andere "Lotgenoten" van een biologische maaltijd genieten.
Het vakantiehuis is geschikt voor 2 tot 10 personen, ben je met meer, dan zetten we een aantal tenten op of we huren het vakantiehuis van de buren 100 meter verderop erbij.

Vous êtes bienvenue !!

Het is gemakkelijk om te vallen voor de charme van deze vredige en ongerepte regio van Zuid West-Frankrijk.
Het biedt een divers landschap van grote natuurlijke schoonheid met wijngaarden en kastelen, rivieren, grotten en canyons, beboste glooiende heuvels en gecultiveerde valleien. Heuveldorpen klampen zich vast aan rotspartijen.
Dit is het land van foie gras en truffels, eekhoorntjesbrood, walnoten, pruimen en zonnebloemen.

Volg de Route des Vins in de Lot-vallei, om te genieten van de rijke donkere wijnen van CAHORS - Malbec of bezoek een lokale markt om de vriendelijke ontvangst van het gebied en het rustige levenstempo te waarderen.
Historisch gezien heeft de regio veel te bieden, van prehistorische grotkunst tot mooie middeleeuwse bastidesteden, kastelen in overvloed en prachtige dorpen zoals het beroemde bedevaartsoord Rocamadour en St. Cirq Lapopie.
Voor de energieke vakantieganger is de keuze eindeloos: kanoën, fietsen, wandelen, paardrijden, bergbeklimmen, speleologie en paragliding behoren tot de keuze aan buitenactiviteiten in de regio.
Het klimaat is buitengewoon aangenaam met korte, over het algemeen milde winters die leiden tot een prachtige lente met wilde bloemen en orchideeën in overvloed in de weilanden.
De zomer loopt over in een late herfst met een gloed van gouden en oranje tinten.