wie zijn wij

terug naar HOME


Wij heten je welkom op "Résidence le Magnolia".

We hebben het huis en tuinpark in 2006 gekocht als vakantiehuis en kookschool.
Het is een oude boerderij uit 1835 die in 1985 gerenoveerd is.
De linkervleugel met de serre is eraan gebouwd, met veel licht in de oude stijl.
In 2008 hebben we de dubbele carport gebouwd, 2017 is de buitenkeuken gerealiseerd, in 2021 het buitentoilet en in 2022 het prachtige poolhouse.

De "keuken" is het domein van Berdien, zo ook de kruiden- en bloementuin.
Zij begeleidt kookworkshops van gasten tijdens hun vakantie en als je bij ons aan tafel aanschuift is zij het die de lekkerste gerechten bereidt.
De creativiteit van Berdien is ook te vinden in haar talloze schilderijen, die ze de laatste jaren maakte.

Vincent doet het "zware" werk in de tuin, het was best gesloten en hij heeft het redelijk open gemaakt zodat er nu veel uitkijkjes zijn.  De vele zitjes in de tuin geven je de mogelijkheid om daarvan te genieten.
Hij kan je adviseren voor dingen op en buiten het terrein, helpt met de spelletjes buiten (6-kamp), organiseert graag een barbecue met een goed glas wijn en is de "verteller" van het domein.

In 2007 zijn we na 25 jaar met ons cateringbedrijf in Nijmegen gestopt, nét op tijd voor de crisis.
Daarna hebben we nog 16 jaar kleinere evenementen zoals bruiloften en verjaardagsfeesten verzorgd, tót 2022, toen zijn we er mee gestopt.
We hebben inmiddels een hoop vrienden gemaakt en ieder jaar komen familie en vrienden bij ons op bezoek.
We gaan graag lunchen bij een plaatselijk restaurantje en in de zomer is er iedere dag een "avond-eet-markt" waar we tussen de Fransen en andere "Lotgenoten" van een biologische maaltijd genieten.

Het vakantiehuis is geschikt voor 2 tot 5 personen, ben je met meer, dan is er nog een opkamer voor 3 jonge gasten, of Vincent zet een tentje op of we huren het vakantiehuis van de buren 100 meter verderop erbij.

Vous êtes bienvenue !!

Het is gemakkelijk om te vallen voor de charme van deze vredige en ongerepte regio van Zuid West-Frankrijk. Het biedt een divers landschap van grote natuurlijke schoonheid met wijngaarden en kastelen, rivieren, grotten en canyons, beboste glooiende heuvels en gecultiveerde valleien. Heuveldorpen klampen zich vast aan rotspartijen.  Dit is het land van foie gras en truffels, eekhoorntjesbrood, walnoten, pruimen en zonnebloemen.
Volg de Route des Vins in de Lot-vallei, om te genieten van de rijke donkere wijnen van CAHORS - Malbec of bezoek een lokale markt om de vriendelijke ontvangst van het gebied en het rustige levenstempo te waarderen.  Historisch gezien heeft de regio veel te bieden, van prehistorische grotkunst tot mooie middeleeuwse bastidesteden, kastelen in overvloed en prachtige dorpen zoals het beroemde bedevaartsoord Rocamadour en St. Cirq Lapopie.  Voor de energieke vakantieganger is de keuze eindeloos: kanoën, fietsen, wandelen, paardrijden, bergbeklimmen, speleologie en paragliding behoren tot de keuze aan buitenactiviteiten in de regio.  Het klimaat is buitengewoon aangenaam met korte, over het algemeen milde winters die leiden tot een prachtige lente met wilde bloemen en orchideeën in overvloed in de weilanden.  De zomer loopt over in een late herfst met een gloed van gouden en oranje tinten.

Eén van de gasten schreven ons de volgende brief:
Liefste Berdien & Vincent, wij hebben erg genoten van onze vakantie op een TOP Locatie! Jullie hebben ons super warm ontvangen, ook het bord met welkom & een fijne reis was super leuk!  Jullie domein, prachtig! Jullie aanwezigheid hebben ons heel vaak geholpen!
Ook door tips te geven waar de leuke plekjes zijn, was ideaal!
Toen Tibo ziek werd, hebben jullie ons super goed geholpen door een goede arts voor hem te vinden! Waarvoor oprechte dank!
Jullie zijn hele warme, leuke & gezellige mensen!
Ons mogen jullie in de toekomst zeker terug verwachten!
Hopelijk tot snel, en wij wensen jullie ook nog een hele fijne vakantie binnenkort! Heel veel liefs, Santana, Ben & de kleine Tibo.