slapen onderweg

Overnachten tijdens je rit naar Résidence le Magnolia in naar Zuid West Frankrijk overnachten, via Parijs

Als je op de blauwe woorden druk, kom je op de website.

Voor een eerste stop, ook als je met kinderen in de auto zit, 300 km. onder Utrecht vind je nét over de Belgische grens in Frankrijk
La Cense Pierrot des Princes in Saint-Amand-les-Eaux.

Rij je via Reims of Metz dan vind je in de Morvan het plaatsje Cussy www.lepetitpapillon-camping.com/ of telefoon: 033.385.825.975 waar Annelies en Alfred een B&B en minicamping hebben sinds 2020, dan is het nog 465 km naar Le Magnolia in Les Arques +/- 6 uur.
Of 7,5 uur en 700 km vanaf Eindhoven. Mooie route en geen Parijs, Antwerpen of Brussel.

* Nog vóór Parijs: https://saint-witz.premiereclasse.com/fr  € 50,00 voor een nacht met z’n 2. 
Prima bedden en sanitair. En een fantastisch Japans restaurant naast de deur! Voor € 100,00 met de Japanner en ervaren het als een uitje!

* Zo'n 70 km. vanaf Parijs en 30 km vóór Orléans kun je b.v. gaan naar B&B Les Glycines de Bougy,
14 km van de A10 af bij afslag Artenay, waar aan de snelweg A10 ook hotels zijn.


* Tussen Parijs - Orléans - Tours nog een aantal hotels, waarvan 1 kasteel.
* In Orléans zelf ben je al over de helft én door Parijs.

Prachtige stad waar je in het centrum veel hotels vindt met een prachtige oude binnenstad waar wel 200 restaurants naast elkaar liggen.
Hierna komt het gemakkelijkste stuk, nog 450 km of 5,5 uur inclusief een rustpauze.
Rond Orléans vind je ook prima hotels, zoals:
* Comfort Hotel Orléans Olivet Provinces
* Campanile Orléans Sud - La Source
* Hotel Marguerite Orléans
* Mercure Orléans Centre Bords de Loire
* Bonsai Hotel d'Orléans
* Hotel Premiere Classe Orléans Sud - Olivet - Zenith
* Hotel F1 Orléans Olivet La Source


En de website: 20 beste tussenstops in Frankrijk

Of als je meer tijd hebt, maak je met een omweg door het binnenland en vind je bijvoorbeeld de volgende plaatsen:
Chinon is een prachtige stad aan de Loire met een imposant kasteel en leuke middeleeuwse straatjes. Het heeft een rijke historie, met onder meer een rol voor Jeanne D’Arc, die hier voor het eerst koning Charles VII ontmoette.
Château de Chambord is een van de bekendste kastelen langs de Loire en werd gebouwd door koning François 1er. Het jachtslot is een ultiem voorbeeld van Franse renaissancearchitectuur. Het kasteel bezit onder meer een bijzondere dubbele trap en is het hele jaar door te bezoeken. Heb je minder tijd en wil je de volgende dag gelijk verder rijden, dan kun je prima volstaan met een bezoekje aan de tuinen. Overnachten kan bijvoorbeeld in het nabijgelegen Blois.
Argenton-sur-Creuse, een kleine en rustige stad met prachtige huisjes aan de rivier de Creuse. In de stad vind je nog diverse oude gebouwen. Het leukst is overnachten midden in de stad, in een van de oude hotelletjes die er te vinden zijn.
Parthenay ligt op de route naar Santiago de La Compostella en is een oude pelgrimsplaats. De stad is een mooie bestemming voor architectuurliefhebbers. Die komen hier volledig aan hun trekken met het prachtige erfgoed. Zoals overblijfselen van wat ooit het kasteel van de heren van Parthenay was, stadsmuren voorzien van torens, de Sint Jacobsbrug en poort, die samen met de vredige rivier een schilderachtig geheel vormen.

Goeie en veilige reis !!